Het boek ‘Méér dan een school’

In het voorjaar van 2019 waren Hanneke Schreuder (rector) en Ton Drubbel (oud. plv. rector/archivaris) het al snel eens: Het eeuwfeest van het Boni in het schooljaar 2022/23 kan niet zonder een jubileumboek worden gevierd. Een redactieraad kreeg het vertrouwen dit jubileumboek samen te stellen en zoals het hoort bij het begin van zo’n project: ‘chaos en je afvragen wat voor een moois hieruit kan ontstaan.’
Nu, een jaar voor de viering van het eeuwfeest, staat het boek in grote lijnen in de grondverf. De charme van het boek is, dat het geschreven en vormgegeven wordt door mensen die betrokken zijn bij de geschiedenis van het Boni. Naast de historie komen alle facetten van de school aan bod. Het boek kreeg dan ook de titel ‘Méér dan een school’: muziek, toneel, kunst, sport, feesten en excursies, ‘schoolstelletjes’, het schoolblad Stemmen, Bekende Bonifanten, etc., etc. Naast een blik op het verleden wordt ook het heden niet vergeten. Een longread-reportage moet in woord en beeld weergeven hoe het schoolleven van leerlingen en medewerkers er anno 2021 uitziet.

Het jubileumboek belooft een uitgave te worden dat bij veel lezers allerlei herinneringen aan de vergetelheid zal ontrukken. Prachtig geïllustreerd in een gebonden boekvorm.
‘Méér dan een school’ is over enige tijd online op deze site te bestellen en verkrijgbaar bij jubileumevenementen.

De redactieraad bestaat uit:
Manu Bühring, docente Duits
Marc Buma, oud-leerling en ouder
Bianca Groenewegen, ouder
Ad van Liempt, oud-leerling en auteur en journalist
Ward de Moor, ouder
Kiete Schmitt, in 2020 oud-leerlinge geworden; nu studente geschiedenis in Amsterdam
Gerard Veerkamp, oud-leerling en journalist
Embert van Vegchel, oud-docent maatschappijleer

Het project staat onder leiding van de oud-plv. rector Ton Drubbel