Lustrumboek ‘Méér dan een school’

Een unieke en éénmalige uitgave ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het St. Bonifatiuscollege te Utrecht in 2022, samengesteld dóór Bonifanten en vóór Bonifanten. Een kwalitatief en rijk geïllustreerd boekwerk van 360 pagina’s.

Inhoud:
Terug naar Boni – De rectoren – Bonifatius – Het nieuwe en ‘oude nieuwe’ gebouw – De ziel van het Boni –
Honderd jaar onderwijs – Markante Bonifanten – Identiteit: Hoe God nooit helemaal verdween – Een school in de oorlog – Boni-stellen voor het leven – Bonifatius-leraar voorop in anti-cpn-rellen – STEMMEN – Sport – Sport en spel: altijd een groot feest – Prominente docenten – Leerlingen nu (en dan?) – In 1945 én 2020: diploma ‘cadeau’ – De hartenklop van de agenda – Kunst- en cultuuronderwijs – Atelier 306 – Toneel – Muziek – Op pad met het Boni – Feesten – Medezeggenschap – ‘In de wandeling ligt het doel’. En natuurlijk veel anekdotes en lerarenuitspraken uit de rijke historie van de school.

Dankzij de bijzondere en betrokken inspanningen van (oud-)Bonifanten en vele genereuze donateurs hebben wij de prijs voor onze uitgave laag kunnen houden.

Uitgave 2022 / hardcover / formaat: 19 x 25,5cm / 360 pagina’s. Prijs: € 15,00 (incl. btw), excl. verzendkosten.

JUBILEUMBOEK NOG STEEDS BESCHIKBAAR

Nog steeds bestaat de mogelijkheid om het fantastische jubileumboek te bestellen. U kunt dit doen door een bericht te sturen naar eeuwfeestboni@gmail.com. Er wordt dan contact met u opgenomen over de manier waarop u het in bezit kan krijgen.

Redactieraad
Manu Bühring, docente Duits
Marc Buma, oud-leerling en ouder
Bianca Groenewegen, ouder
Ad van Liempt, oud-leerling en auteur en journalist
Ward de Moor, ouder
Kiete Schmitt, in 2020 oud-leerlinge geworden; nu studente geschiedenis in Amsterdam
Gerard Veerkamp, oud-leerling en journalist
Embert van Vegchel, oud-docent maatschappijleer
Projectleider: oud-plv. rector Ton Drubbel