Vossenjacht bij het afscheid van Jan van der Heiden (1972-1988)

Hans Fett (1988 – 2006) en Anton Rasing, conrector en docent wiskunde (1960 -1992)

Het afscheid van rector Jan van der Heiden konden we voor de leerlingen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Uit mijn bol kwam het idee een vossenjacht te organiseren. Het gebied waar de vossen gezocht moesten worden, was het voetgangersgebied in het centrum. De leerlingen kregen een kaart met opdrachten mee: zoveel mogelijk personeel en docenten van het Boni ontdekken in hun vermomming, plus een leuke foto schieten van een grappig moment.

Er werd een bus gehuurd om alle medewerkers in de stad te droppen. De deelnemers waren onherkenbaar gemaakt met schmink en kleding uit het kostuumhok.

Te beginnen bij de leerlingen uit de brugklas konden de 1200 leerlingen met enige tussentijd op jacht gaan. Na twee uur in de stad aan gezichtsherkenning gedaan te hebben konden de leerlingen zich afmelden in gymzaal. Daar werden zij getrakteerd op chocomel.

Een keur aan figuranten speelden de personen die zij eigenlijk hadden willen zijn, zoals Jan Jimkes als brandweerman met loeiende sirene door het centrum van de stad, het daklozenorkestje met zang van Henni de Groot en violist Fred Kloek, kanovaarder, visser, wielrenners, politie op surveillance, etaleur, oud- rector Jan van der Heiden in rolstoel geduwd door mevrouw Nel Houtveen als verpleegster. Jonge hippe punker Hans Fett in leren jack en vetkuif samen met Anton Rasing. Nog tal van andere docenten wilden graag een andere rol spelen en het liefst door goede aankleding niet opgemerkt worden.

Het was echt een happening met een prijsuitreiking door Jan van der Heiden. Ook de maker van de goed geschoten foto viel in de prijzen. Ik was trots op ons team van de sectie lichamelijke oefening dat er een fantastische dag van had gemaakt. Iedereen had veel lol in deze verkleedpartij en Henni zong als van ouds het hoogste en mooiste lied. Vast Hazes of Ketelbinkie.

Bron: Jan van Spaandonk, docent bewegingsleer 1983 – 1998