Een pracht boek!

Op 16 september 2022 was het dan zo ver: de presentatie van het jubileumboek waaraan drie jaar lang door een twintigtal mensen met een Bonifatius-connectie hebben gewerkt. Het resultaat mag er zijn.
De boekpresentatie vond plaats in de nieuwe aula. Al direct bij binnenkomst zorgden de gasten voor een sfeer die het beste doet vermoeden voor de reünie van 15 april 2023.

Onze school is er goed in om bij de diverse gelegenheden dat zij naar buiten treedt, leerlingen te vragen mee te werken bij de organisatie en uitvoering. De presentatoren Hajar en Niklas wisten de gasten direct voor zich in te nemen door hun natuurlijke manier van optreden. Een bijeenkomst op het Boni zonder muziek is bijna ondenkbaar. Je kon zien dat de jonge musici talent hebben en het mooi vinden te mogen optreden.
Een zoon van oud-rector Feldbrugge, Ferdinand Feldbrugge, bood de rector Hanneke Schreuder een portret van zijn vader aan. Het zal een waardige plaats in de school krijgen

Maar het moment waar we allemaal naar uitkeken, was natuurlijk de overhandiging van de eerste exemplaren van het jubileumboek door Ad van Liempt.
Uiteraard was een exemplaar bestemd voor de rector als vertegenwoordiger van het St. Bonifatiuscollege. Vervolgens kreeg de jongste brugklasser Abdulaziz het boek uitgereikt.
Het was bijzonder dat Ad van Liempt ook een exemplaar kon uitreiken aan Maya Hoogveld (94). Zij is een nicht van de eerste rector Hoogveld, oud-leerlinge en oud-docente Spaans.

Nu mocht het boek open. Al direct klonken enthousiaste reacties. Men had niet verwacht dat het zo’n mooi boek was.
Dat brengt mij ertoe een aantal redenen op te sommen waarom het waard en verstandig is het boek nu aan te schaffen.

  • Het is een fantastisch, interessant en gemakkelijk leesbaar boek.
  • Er zijn nu nog voldoende exemplaren.
  • Het is niet handig om het tijdens de reünie aan te schaffen. Dan loop je de hele tijd met dat boek.
  • Nu is de verzendprijs nog € 7,50. We moeten aannemen dat dit bedrag per 1 januari verhoogd wordt.
  • De lage aankoopprijs van € 15,– is mogelijk gemaakt door de giften van een aantal donoren. Een dergelijk boek zou eigenlijk in de winkel het dubbel kosten.
  • Het is een boek dat een mooi cadeau is tijdens de komende feestdagen.

Het boek zal bij de lezers mooie herinneringen doen herleven. Koop hier je boek

Ton Drubbel