Het boek krijgt steeds meer vorm

Het jubileumboek krijgt nu (maart 2021) steeds meer vorm. Het team van oud-leerlingen en (oud-)medewerkers is druk aan het schrijven. Bepaalde hoofdstukken staan al in de grondverf. Eindredacteur Gerard Veerkamp onderwerpt deze hoofdstukken aan een nauwkeurig onderzoek. Een gerenommeerde school als het Boni moet met een uitgave komen die bij die uitstraling past. De vormgever Eric Vocking, uiteraard een oud-leerling, staat met zijn bedrijf Via Bertha garant voor een jubileumboek dat een sieraad is voor elke boekenkast.

Zonder iets van de inhoud prijs te geven zullen we regelmatig wat tipjes over de inhoud van het boek onthullen. Wij spraken al over een hoofdstuk over het Boni en topsporters. In het boek zullen bijdragen verschijnen van Simone Koot, Alje Schut, Joost Broerse, Jochem Uytdehaage, Jaap Stockmann, Nick Meijer, Theo de Rooij, Charlotte Laane, Joep Pennartz, Benjamin Hoepelman en Marjolein Houtsma. Dit is slechts een flauwe afspiegeling van de sporters die het Boni met een diploma heeft afgeleverd. Hun bijdrage en de bijdragen van vele anderen maken het boek tot een gemakkelijk leesbaar boek. Bijdragen waaruit blijkt dat de school trots op zijn oud-leerlingen en leerlingen is, maar ook omgekeerd dat zij trots zijn op hun school. Allemaal zijn zij verrast dat het Boni hen niet vergeten is en hebben hun medewerking enthousiast toegezegd.

Niet alleen zal het boek lezenswaardige stukken bevatten. Beeldmateriaal zal het geheugen prikkelen om terug te gaan naar die school waar duizenden leerlingen hun belangrijke vormende jeugdjaren hebben doorgebracht.

Ton Drubbel