Het grote geheim

Vraag mij nou niet wat toen het grote geheim was. Echt geen flauw idee. Maarrrr… dat we er een hadden dat was zeker. In 1987 mocht ik namens de leerlingen plaatsnemen in de Lustrumcommissie. Ik weet nog goed dat daar o.a. Stijn Kuitenbrouwer en Eva Boone (moeder van Dump) inzaten. De vergaderingen mochten, om eerder genoemd en tevens vergeten geheim, absoluut niet plaatsvinden op school. De vergaderingen – nu zou je ze offline meetings noemen – moesten op een externe locatie plaatsvinden. Bij toerbeurt, thuis bij een van de commissieleden.

Zo was er ook een sessie bij ons thuis. Moet je nagaan… Je bent leerling en er komen docenten! Bij jou thuis om te vergaderen. Bloedstollend. Het was prachtig weer en we konden in de achtertuin zitten. Ik zeg met klem konden. De buurmeisjes speelden in de achtertuin en stel… Stel dat zij ook maar iets hoorden van de programmering, ideeënbrainstorm. Dat zou absoluut niet kunnen. Volledig begrijpelijk zou je zeggen, behalve als ik vertel dat zij op College Blaucapel (nu Gerrit Rietveld College) zaten. Wat een giller! Stel zij zouden het doorvertellen…

Het lustrum was fantastisch. Geen idee meer over de planning. Wat nog wel in mijn herinnering staat gegrift is het afsluitende diner dat we hadden. We mochten uiteten op kosten van… Wow of dat even tof was. Met z’n allen. Toen nog geen gedoe over nix 18. Het bier en de wijn vloeiden rijkelijk. We hebben vreselijk gelachen. En ik mocht mee… als leerling. Steengrillen bij de Papegaai! 

Maarten Wessels, eindexamen 1989

Leerling Maarten Wessels mocht als lid van de Lustrumcommissie mee-eten en drinken bij steengrillrestaurant de Papegaai aan de Brugstraat/Lauwerecht.

(Foto: Goosen, D.C., [822017] / collectie Het Utrechts Archief)