REÜNIE & JUBILEUMBOEK

Op de eerste plaats vinden wij het heel vervelend dat we niemand meer kunnen toelaten bij de reünie. Ik weet het. Eeuwfeest, een vernieuwd gebouw en dan geen mogelijkheid om de reünie te bezoeken. Dat is eigenlijk gek.

Bij de vorige reünies is er ook nooit sprake geweest van een maximaal aantal reünisten. Maar vijf jaar geleden waren er nog niet zulke strenge regels om dit soort evenementen te organiseren. Bovendien moet het logistiek voor de school ook allemaal te behappen zijn.

Vooral jammer, als je dacht tijdens de reünie een jubileumboek te kopen. Gelukkig blijft de mogelijkheid bestaan om het boek online aan te schaffen. Om je een inzicht te geven in wat voor een boek het is, hebben we een excerpt op de site geplaatst.

Van velen hoor ik, als zij het boek in handen hebben: dat is een echt boek, dat ziet er geweldig uit. Ja, sommigen denken dat het wel weer een dun boekje zal zijn van dertien in een dozijn. De prijs van € 15,– zou ook in die richting kunnen wijzen.

Ik kan je verzekeren dat dit jubileumboek in de boekhandel bijna het dubbele zou moeten kosten. Dankzij belangrijke donoren hebben wij de prijs voor een boek van 356 bladzijden zo laag kunnen houden.

Ook degenen die wel een ticket voor de reünie hebben, raad ik nog eens met klem aan om het boek voor de reünie te bestellen. Het is redelijk onhandig om de hele middag of avond met dat prachtige boek rond te lopen. Het risico om het ergens neer te leggen en daarna in de euforie van het moment te vergeten, is levensgroot.

Met of zonder reünie het jubileumboek biedt je een fantastisch inkijkje in het schoolse leven in een belangrijke periode van je leven. Dat is genieten.

Ton Drubbel